Gratis CRM systemen

Als je met je bedrijf begint, heb je nog niet veel geld om aan allerlei systemen tot te geven, nog los van het simpele feit dat je ook niet weet wat je precies nodig hebt of niet. Daarom kijken veel starters naar gratis crm systemen om te zorgen dat je vanaf het begin al je gegevens kan noteren en bijhouden.

CRM systeem duur?

Over het algemeen hebben CRM systemen de reputatie dat ze duur, complex en log zijn. Dat je hoge bedragen per gebruiker betaalt, dat je lang bezig voordat je het systeem ingesteld hebt en dat je ook nog een lange leercurve app. Daar wordt je niet blij van.

Zijn er alternatieven?

Er zijn verschillende alternatieven van dure en complexe CRM systemen. Je kan bijvoorbeeld in Excel alles zelf bijhouden. Dan heb je alle vrijheid, je kan zoveel tabbladen, kolommen en andere zaken toevoegen.

Je zal echter al snel het overzicht verliezen.

Ook kan je een Rolodex kopen, notitie boekjes en speciale takenformulieren om alles te noteren. Op papier alles opschrijven wordt door veel mensen als erg prettig gevonden. Daar is niks mis mee. Maar of dit de beste optie is?

Gratis CRM systemen

Gelukkig hebben wij een alternatief gevonden. Een gratis CRM systeem waar je zo mee kan beginnen, waarin je kan samen werken als je dat wilt. Waar je binnen een paar minuten mee aan de slag kan. Het is zo simpel dat wij ook zeggen, probeer het zelf maar eens als jij aan het kijken bent naar gratis crm systemen. Wij zijn erg benieuwd of het inderdaad zo makkelijk als er geclaimd wordt, laat het ons weten!